För att gå upp eller ner i vikt

Alla som någon gång försökt banta vet hur svårt det kan vara att verkligen komma igång och väldigt många vet hur lätt det är att gå upp i vikt igen efter en lyckad bantingskur. Att bli överviktig är inte svårt för de flesta av oss. Men övervikten kommer sig inte alltid av att man ätit för mycket mat utan det kan finnas sjukdomstillstånd bakom. Därför är det alltid bra att gå till en läkare för att få klart för sig att man inte har någon sjukdom som orsakat övervikten. Om man ändå är frisk men i alla fall börjat samla på extra kilon så är det inte bara att sluta äta som är det bästa. Man behöver självklart se över vilka livsmedel som är onödiga som godis, kakor och bullar. Det vet ju alla. Men det är också viktigt att se till att man inte tappar muskelmassa när man bantar. Man behöver också träna för att viktminskningen inte skall gå ut över muskelmassan och då kan det vara bra att se över vilka kosttillskott man kan behöva samt om man behöver extra protein medan man bantar.

Alla tänker inte på att det inte är bara bantning som är en utmaning utan det kan vara väldigt tufft att gå upp i vikt också för dem som är underviktiga. Det är inte säkert att man går upp i vikt av att äta en massa extra grädde, feta såser och massor av annan mat som andra brukar gå upp i vikt av. I de fallen kan det vara nödvändigt att äta till exempel extra kolhydrater och proteiner. Idag finns det många olika kosttillskott och extra näring som man kan äta separat för den som vill gå upp i vikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *