Vill du vinna – träna så här

Det låter kaxigt att säga så att om du vill vinna så skall du träna så här. Men lite sanning i de här tipsen är det. Allt ska ju prövas individuellt förstås utifrån vars och ens förutsättningar. Men samtidigt så finns det en del sanningar som är lika för alla.

Till exempel så behöver man ha tillräckligt med mat för att få ett bra resultat med träningen på lång sikt. Det är inte bra att träna på sina fettreserver bara. Vill man bli av med övervikten så är det bättre att deffa i så fall. Det är hårt och det är tufft men det hjälper. Se på alla elitidrottare som deffat bort nästan allt sitt underhudsfett för att istället få visa upp sina vackra vältränade muskler. Så kan vem som helst som är frisk nog för att träna och deffa få det i framtiden om man gör ett försök.

Tänk också på att se till att underhålla kroppen med vitaminer och mineraler eftersom träning också är en slags stress för kroppen. Den förbrukar extra av allt under träning men också under perioder av långvarig stress på jobbet eller privat. Täck upp med lämpliga doser vitaminer och mineraler för att skydda immunsystemet som i sin tur skyddar kroppen mot fria radikaler som annars bryter ner kroppen. Skydda alltså dig själv genom att äta lämpliga mängder kosttillskott när det behövs. När det inte behövs så skall man låta bli så att man inte överdoserar.

All slags träning är bra så länge man faktiskt utövar den och tycker att man trivs med träningsformen. Likadant är det med dieter. De dieter som fungerar är de dieter som man håller sig till utan att ge upp. Istället för att tvinga sig själv till något man inte tycker om är det bättre att söka upp någon annan diet eller annan träningsform som man tycker bättre om. Det är en av hemligheterna till framgångar både inom träning och dieter som fungerar.

Lycka till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *