Kosttillskott som får dig piggare

Det finns kosttillskott som kan hjälpa mot utmattning. Dessa kosttillskott kan du ta de dagar när du känner dig lite tröttare. Har du utmattningssyndrom kan kosttillskott lindra detta men det krävs även att du äter ordentligt.

Drömmer du om att ge dig ut på en lång vandring med vandringsryggsäckar är det bra att förbereda dig. Både genom att se över din kost men också att införskaffa riktig utrustning som skor, vandringsryggsäck med mera. Letar du efter bra vandringsryggsäckar finns det några att välja mellan. Får du inte i dig tillräckligt med näring kan du ta kosttillskott. Det är dock viktigt att tänka på att kosttillskott aldrig får ersätta måltider. De är till för att du skall få i dig den näring du behöver. När du skall ut och vandra är det viktigt att du har rätt klädsel och att du har energi. Många kosttillskott finns som kapslar, vilket gör dem lätta att ta med sig.

Viktiga vitaminer

Det finns kosttillskott för att bli starkare i kroppen men även de som lindrar utmattning. Några populära är ashwagandha och rosenrot. Stress kan ha långvarig påverkan på både hjärnan och kroppen. Vid stress så gör sig kroppen även av med mycket B-vitaminer och även C-vitaminer. Just C-vitamin finns i apelsin och citron men har du inte tid att äta en hel apelsin kan kosttillskott vara räddningen. Det finns både de som löses upp i vatten och de som är kapslar.

Glöm inte vatten

En klassiker som många glömmer av är magnesium. Ett annat kosttillskott du bör få i dig är zink som finns i kött, fisk och ägg. Du kan även köpa kosttillskott med zink. Utöver att äta kosttillskott är det även bra att se över din dagliga kost. Se till att du får i dig tillräckligt med frukt och grönt samt vatten. Just vatten är det många som glömmer av eller helt enkelt inte gillar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *