Fixa dina egna kosttillskott

Kosttillskott är viktigt för de flesta som tränar mycket. Det kan dock bli både dyrt och besvärligt att hålla på med proteinpulver och vitaminer. Du behöver släpa på många olika saker i form av burkar, shakers och liknande för att få i dig allt du behöver under en dag. För att både kunna spara pengar och förenkla livet kommer här några tips på hur du kan gå tillväga för att få i dig dina tillskott på ett sätt som är både praktiskt och gott.

Odla superfoods hemma

Frukt, bär och grönsaker är naturliga kosttillskott. Det gäller särskilt de som brukar klassas som superfoods där särskilt blåbär och rödbetor står ut. Det här är saker som ger dig vitaminer, antioxidanter och mineraler i överflöd och dessutom går lätt att odla hemma. Om du odlar inomhus kan det vara bra att ha en växtlampa eller två. En växtlampa simulerar det ljus som finns utomhus, vilket gör att din garderobsodling kan växa till sig. Skörden kan du antingen frystorka för att den ska hålla sig längre, eller äta färsk.

Gör egna proteinbars

Att göra egna proteinbars är enkelt, går snabbt och blir betydligt billigare än de du köper färdiga i butik. I de flesta fall nyttigare också. Kombinera helt enkelt dina favoritingredienser eller följ ett färdigt recept och sätt in dem i ugnen. Smaksatt proteinpulver fungerar väldigt bra både som sockerfri smaksättare och för att höja proteinhalten. Sedan är det bara att lägga en eller två i väskan så har du ett bra mellanmål innan träningen.

Köp en slow juicer

Ett annat sätt att snabbt och enkelt få i dig väldigt mycket bra saker är att göra juice. I jämförelse med att äta massor av frukt och grönsaker så får du här med dig majoriteten av alla vitaminer, men behöver inte äta lika mycket. En så kallad slow juicer är extra bra att ha eftersom de till skillnad från de flesta “vanliga” juicepressar jobbar mer varsamt med att extrahera juice. Det gör att du får med dig betydligt mycket fler fibrer, vilket är bra för både matsmältning och mättnadskänsla. Gör gärna en stor sats nyttig juice och ha i kylen eller i flaskor att ta med dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *