Viktigt när man deffar

Som kroppsbyggare vill man ha så mycket muskler som möjligt och bara så mycket underhudsfett som man behöver ha. Det innebär att kroppsbyggaren måste gå ner i vikt samtidigt som man bygger upp musklerna eller åtminstone behåller den muskelmassa man har under kalorirestriktionen.

Att deffa går helt enkelt ut på att gå ner i vikt men att samtidigt träna och behålla muskelmassan. I vardagligt tal kan man också kalla det för att bränna fett. För att man skall kunna få i sig all näring i form av både micro- och macro nutrition så kan man behöva ta både kosttillskott och extra proteinpulver.

För att få en bra viktnedgång behöver man först räkna ut hur mycket kalorier man behöver ha per dag för sina dagliga aktiviteter. Därefter skall man räkna bort mellan 500 – 1000 kalorier från sin kost och göra en plan för vad man skall äta under tiden som man skall gå ner i vikt. En bra viktnedgång är ungefär 1 kg i veckan. Mer än så skall man inte försöka gå ner i vikt eftersom man helst vill må bra också under under tiden som man deffar. Krafterna skall räcka till att träna och bygga upp musklerna samtidigt som man bränner överflödigt underhudsfett från kroppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *