Kosttillskott och dieter för atleter

Oavsett vilken diet man följer så är det bra att ta med kosttillskott i dieten om man tänker lyckas som atlet eller toppidrottsman. Just nu finns det flera dieter som utmärkt sig och blivit populära bland både idrottare och vanliga motionärer.

LCHF är väl den diet som blivit mest uppmärksammad de senaste åren. Den går ut på att man äter lite kolhydrater och mycket fett och lagom med proteiner. Som kroppsbyggare vill man ju ha mera proteiner för det går ju inte att bygga muskler utan ett överskott på protein. I LCHF dieten kan man öka på proteinmängden om man vill. Men annars kan man lägga till proteinpulver tillsammans med andra kosttillskott.

Det finns de som tror att det inte går att högprestera inom idrotten om man äter väldigt lite kolhydrater men det stämmer inte. Det finns många toppidrottsmän som presterat på toppnivå och som haft fett som sitt bränsle i kroppen istället för kolhydrater. Ett exempel på en sådan idrottsman är triatleten Jonas Colting. Han har föreläsningar då och då om sin kosthållning som bygger på ytterst lite kolhydrater och desto mer sallad, proteiner och framför allt mycket fett. Kosten bygger på att man väljer goda fetter.

Det finns även människor som inte är idrottare men som lidit av övervikt och / eller diabetes som lyckats få en hälsosam vikt och livsstil med hjälp av just LCHF dieten. Många diabetiker har kunnat reversera sjukdomen med hjälp av LCHF -kosten.

Men självklart finns det fler dieter som också de haft god inverkan på toppidrottare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *