Kosttillskott

I dagens värld är det lätt att få i sig för mycket av vissa livsmedel och för lite av annat. Det finns en uppsjö av olika slags dieter både för dem som tränar, för dem som vill gå ner i vikt och för gamla som vill behålla sin muskelmassa så länge som möjligt.

Det är inte lätt att veta vad som är det bästa man kan göra för att upprätthålla en god fysik genom livet. Men en sak är bra att göra och det är att komplettera kosten med kosttillskott, men, det är också viktigt att veta vad man tillför kroppen. Vi skall reda ut begreppen i djungeln av kosttillskott.

Men kom ihåg att även barn kan behöva kosttillskott under vissa omständigheter. Vi skall titta på det också.

Det viktiga är att inse att kosttillskott inte är bara för kroppsbyggare och atleter utan för alla slags människor som män och kvinnor, unga som gamla, ungdomar och barn. Alla kan behöva ta kosttillskott bara ibland eller alltid i långa perioder. Allt beror på vilka omständigheterna i livet är tillsammans med hur näringsrik mat man har tillgång till.

Nutrition är det viktiga i sammanhanget. Dagens mat innehåller inte alltid allt det vi önskar eller förväntar oss av maten. Idag är det många som på grund av tidsbrist fått ohälsosamma matvanor och som ofta äter det som kallas för skräpmat eller snabbmat. Det finns bra snabbmat också förstås men om man äter alltför ensidigt eller snabbmat ofta så kan det leda till att vissa näringsämnen saknas eller finns för lite av.

Självklart beror det också på hur mycket man rör på sig och hur aktiv livsstil man har för hur mycket näring man behöver.

Men även riktigt små barn behöver kosttillskott i form av A-D droppar till exempel. Riktigt små barn behöver mycket fett i kosten också för att magen skall fungera bra. För lite fett i småbarnsmaten kan orsaka långvariga diarréer vilket är uttorkande för kroppen och som gör att den näring som finns i maten inte hinner tas upp av tarmen ordentligt innan den har åkt ut igen.

Då är kosttillskott i form av extra vitaminer och mineraler ovärderligt för en snabb återhämtning.

Det är likadant med vuxna människor som råkar ut för långvariga diarréer eller för den delen av långvarig stress att kroppen får ett större behov av vitaminer och mineraler för att hålla igång kroppens alla funktioner.

Långvarig stress ökar kroppens behov av extra kosttillskott och extra näringstät mat för att orka hålla igång och motverka stressens skadeverkningar. Väldigt gamla människor vinner också på att äta kosttillskott för att få ett bättre näringsupptag.

Kosttillskott är ett bra val för de flesta människor i olika situationer för att säkerställa att man får i sig de nödvändiga näringsämnen som kroppen behöver för att fungera maximalt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *