För att behålla muskelmassa

Det finns flera tillfällen i livet då man riskerar att tappa muskelmassa och därför behöver underhålla muskulaturen. När man tappar muskler är det inte säkert att man märker det på en gång. Det kan var så att man är sjuk eller inte har tillfälle att röra på sig särskilt ofta under lång tid. Då behöver man ändå hålla igång vardagsmotionen och om man behöver det så behöver man äta extra proteiner.

När man blir äldre tappar man helt naturligt muskelmassa varje år. För att bibehålla spänst och styrka i kroppen är det bra med extra av allt. Som till exempel vitaminer och mineraler men också extra proteiner. Det sägs att man inte behöver extra kosttillskott:http:// /sv.wikipedia.org/wiki/Kosttillskott om man äter näringsriktig mat. Men i verkligheten tappar man som äldre muskelmassa varje år trots att man äter mat som man alltid förut klarat sig på. Det extra viktigt för äldre människor att äta kosttillskott och extra proteiner. Det spelar ingen roll om man äter som förut för man tappar ändå helt naturligt muskelmassan med åren. För att bibehålla den så orkar man ändå inte äta tillräckligt med mat för att kroppen skall vara nöjd och behålla muskelmassan. Det är då extra nutrition kommer in i bilden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *