Kosttillskott för dig som vill bygga muskler

Muskler behövs för att vi ska kunna röra på oss, för att kroppen ska må bra och för att vi ska orka med dagen. Utan muskler i kroppen hade vi sett ut som bara skinn och ben. Idag har det blivit otroligt populärt att fokusera mycket på fitness och muskeluppbyggnad, vilket är en trend som faktiskt är riktigt bra och hälsosam, om man gör det med måtta det vill säga.

Det finns olika anledningar till varför man vill bygga mer muskler. Det kan t.ex. handla om att man vill bli större, vara starkare eller att man vill bli av med problem som artros höft eller leder. Att få hjälp med artros kan du förvisso lyckas med i din mobiltelefon, men för att bygga muskler krävs det träning och en hälsosam kost.

Grymma kosttillskott för att växa

Vad är det då man ska äta för att bygga muskler och räcker verkligen den vanliga maten till? I vissa fall så är svaret på frågan ja. Många klarar sig gott och väl genom att äta en balanserad och hälsosam kost där protein är huvudingrediensen. Det kan dock vara så att man behöver få i sig mer av ett specifikt ämne än vad man lyckas med genom valet av livsmedel och då kan kosttillskott hjälpa dig. Här nedan hittar du en lista på de bästa och populäraste produkterna att använda sig av när man vill öka i muskelmassa.

Whey Proteinpulver – Om det är något kosttillskott som du verkligen ska satsa på så är det proteinpulvret, eller vasslepulver som det också kallas. Det här är den absolut viktigaste ingrediensen och om du bara har råd eller möjlighet till ett kosttillskott så är det proteinpulver som du ska välja över alla andra alternativ. Proteinpulver kommer i många olika smaker och kan dessutom blandas ner i mat. Du kan t.ex. strö ner pulvret i din yoghurt, göra proteinpannkakor eller till och med baka muffins på det.

Kasein proteinpulver – Kasein pulver fungerar ungefär på samma sätt som proteinpulver, men med några skillnader. Kasein och vassle är framtaget på mjölkprotein, men kasein tar längre tid för kroppen att bryta ner. Många som vill bygga muskler väljer att kombinera de olika kosttillskotten, för att på så vis få en bättre och snabbare tillväxt på sina muskler.

Kreatin – Kreatin är ytterligare ett kosttillskott som kan vara bra att satsa på om du vill öka i muskelmassa. Här får du i dig tre stycken olika aminosyror som kallas för arginin, glycin och metionin. Det finns flera positiva orsaker till varför du bör tillsätta keratin genom kosttillskott. Bland annat får dina muskler mer, snabb energi och du kan även öka din muskelstyrka tack vare just detta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *