Väldigt viktiga vitaminer

C-vitamin och D-vitamin är riktigt viktiga vitaminer men det finns fler. B-vitamin är en väldig viktig vitamin som egentligen är flera. Att träna hårt utsätter kroppen för stress och det gör även många krav man kan känna att man har i jobbet eller privat. Stress är naturligt och bra men långvarig stress skadar kroppen. Lever man under stressiga förhållanden är det mycket bra att komplettera kosten med speciellt B-vitaminer. Man kan säga att de mildrar skavet i kroppen som uppstår under stressiga perioder. Även tillfällen då man råkar ut för en krissituation är ett bra tillfälle att hjälpa kroppen klara påfrestningen bättre genom att tillföra ordentligt med B-vitaminer. Kroppen kan tillverka B-vitaminer själv i tarmen men just i krissituationer eller stressiga förhållanden förbrukar kroppen mycket vitaminer för att hålla stången mot fria radikaler som bryter ner kroppen. B-vitaminer kan man inte överdosera så dem behöver man inte vara rädd för att ta för mycket av. Om man äter mer B-vitamin än kroppen behöver så går det överflödiga ut med urinen. Det som ändå är viktigt att känna till är att vitaminerna räknas som antioxidanter det vill säga ämnen som slåss emot de fria radikalerna som bryter ner kroppen. Därför är det bra att ha ett brett spektrum av vitaminer och mineraler som kosttillskott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *