Viktiga mineraler

Magnesium är en mineral som är livsviktig för människan. Om man har brist på magnesium kan man få högt blodtryck, ångest och depressioner. Magnesium skall man inte överdosera för då kan man bli dålig magen. Man kan äta extra magnesium som kosttillskott men även genom att äta till exempel mycket gröna grönsaker, spenat, nötter och fullkornsprodukter.

Magnesium anses minska risken för både benskörhet och diabetes. Den har avgörande betydelse för kalciumomsättningen i kroppen och för immunförsvaret. Fast den är så viktig som den är så skall man för den skull inte överdosera magnesium.

Magnesiumbrist är däremot farligt för den är en essentiell mineral som hjälper vitala funktioner i kroppen att fungera.

Kalcium är också en viktig mineral som samverkar med magnesium. Man kan säga att kalcium är kalk som lagras i benvävnad och tänder framför allt. Kalcium hjälper också till med nervimpulser och hjärtats kontraktion och många andra saker. Trots att kalcium är så viktigt så ska man absolut inte överdosera det. För det kan leda till att man blir väldigt trött, att man får njursvikt eller hjärtsvikt. Det är med andra ord väldigt allvarliga följder som kan uppstå om man överdosera kalcium. Så lagom är bäst med både magnesium och kalcium.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *