Kosttillskott och hälsa under corona

Det är viktigt att du tar hand om din hälsa under coronapandemin. För att må bra behöver du äta rätt, motionera och vara social.

Kosttillskott – må bra

Det kan vara svårt att få i dig alla vitaminer och mineral som du behöver. Om du tränar mycket kan det vara extra viktigt att se över hur mycket du får i dig av alla nödvändiga ämnen genom maten. Men det gäller också dig som kommit till åren eller som känner dig nere. Nu under corona är det många som tycker att livet känns svårt. Då är det ännu viktigare att du verkligen äter sunt och motionerar. Om du känner dig nedstämd kan du hjälpa dig själv genom att äta bra och ta de kosttillskott som du behöver. Du behöver också ta hand om dig själv om någon närstående har gått bort. Vila, äta hälsosamt, umgås med dem du älskar och vänd dig till Lova begravningsbyrå i Göteborg, så kommer du att må bättre.

Mat, motion och vänskap

För att må bra behöver vi både ta hand om våra kroppar och vårt sociala liv. Det gäller särskilt under coronapandemin, då vi inte träffar lika många människor. Då många av oss också jobbar hemifrån och vi alla gör mindre på fritiden, är det än viktigare att tänka på hälsan. Då både fetma och rökning kan försvåra tillståndet om vi får corona, så är det viktigt att försöka dra ner på rökningen – helst sluta – och börja motionera. För att äta bra kan du utgå från Livsmedelsverkets tallriksmodell, samt äta kosttillskott om du verkar behöva det. Du bör också försöka att gå eller träna 30 minuter per dag, särskilt om du jobbar hemifrån. Om du sitter mycket framför datorn bör du försöka röra dig än mer. Sedan är det viktigt att umgås med familj och vänner så mycket det går, men hålla avstånd. Skypa med vänner och mormor, det mår alla bra utav.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *