Kosttillskott för hud, hår och naglar

Alla celler i kroppen behöver vitaminer och mineraler för att fungera som de ska. Har vi brist på vissa vitaminer eller mineraler så får det konsekvenser för kroppen, man kan till exempel få håravfall, dålig andedräkt eller nagelband som spricker. Vi bör få de flesta av de vitaminer och mineraler som vi behöver via vår kost men ibland räcker inte det till och då finns som tur är olika kosttillskott som hjälper till på traven lite.

Först och främst, har du allvarliga problem med din hud, dina naglar eller ditt hår så ska du alltid konsultera en läkare innan du ger dig på självhjälp. Ibland kan det behövas mer hjälp, upplever du till exempel att du börjar få kala fläckar på grund av ålder eller att din hårlinje är för långt bak då kan Nordic hair hjälpa dig med fina hårimplantat.

Börjar du bara bli lite tunnhårig däremot så kan kosttillskott vara precis rätt för dig.

Vad ska dina kosttillskott innehålla för att kunna hjälpa? Nedan följer några av de vanligaste ämnena din kropp kan behöva lite extra av. Det finns genvägar för att lyckas!

  • Biotin och vitamin B

Vitamin B får ditt hår och dina spruckna naglar att återhämta sig och repareras. Biotin är ett slags B-vitamin (vitamin B7) som på ett naturligt sätt bryter ner proteiner när du äter och bygger upp nytt protein som är bra för hår, hud och naglar.

  • Järn och zink

Järnbrist är en vanlig orsak till håravfall och drabbar ofta kvinnor. Zink hjälper till med att återställa din hårvävnadstillväxt och med funktionen av dina oljekörtlar i hårbotten.

  • Kollagen

70 % av vår hud består av kollagen och ser till att hålla huden slät, fast och återfuktad. Det är ett oerhört viktigt protein för att må bra.

  • E-vitamin

E-vitamin är en antioxidant som skyddar både din hud och ditt hår

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *