Antiinflammatorisk kost hjälper dig med artros

Visste du att artros faktiskt kan lindras eller till och med botas med hjälp av rätt kost eller kosttillskott? Detta är något som få är medvetna om, men kosten som du får i dig har en otroligt stor påverkan på din hälsa. Den kan försämra, men den kan också förbättra hälsan radikalt, både den psykiska och den fysiska.

Allt fler människor börjar att intressera sig för kost som verkar antiinflammatoriskt i kroppen. Det beror mycket på den nya kunskap om ämnet som folk har. Allt fler studier har visat att mejeriprodukter, socker och gluten kan ställa till det när det kommer till balansen och immunförsvaret i kroppen. Om du har en diet som i stor mängd består av dessa ämnen ökar du risken för en autoimmun sjukdom, vilket är precis vad artros är. En artros kan orsaka stor smärta och om den inte behandlas finns det risk för att den blir kronisk, vilket kan bidra till allvarliga sjukdomar som hjärtsjukdomar, stroke, demens eller cancer.

Kosttillskott mot artros

I vissa fall kan man behöva uppsöka läkare eller vända sig till Artros.org för att få den hjälp som man behöver, men genom att ändra livsstil och kost kan du ändå komma väldigt långt. Om du lider av artros är det viktigt att du försöker undvika livsmedel som har en negativ påverkan på sjukdomen och kroppen. Det är bland annat socker och spannmål, men även mejeriprodukter eller processad mat som innehåller många tillsatser. Alla dessa livsmedel och ämnen har visat sig öka inflammationer. Undvik även solrosolja, margarin och majsolja, eftersom du genom dessa får i dig för höga halter av Omega 6.

Som komplement till en bra och hälsosam kost kan du även tillsätta kosttillskott. Några som har visat sig ha många positiva egenskaper är bland annat gurkmedja, omega 3 och probiotika. Gurkmeja har bland annat visa sig ha antiinflammatoriska egenskaper och kan hjälpa dig att bli av med smärtor i leder och muskler. Om du inte vill använda det som kosttillskott kan du med fördel använda kryddan i samband med matlagning.

Nyponpulver

Ett annat kosttillskott som har visat sig vara mycket effektivt för den som lider av artros är nyponpulver. Nyponpulver kan du hitta i de allra flesta hälsokostbutiker, men du kan även beställa det över nätet. Det sägs att nyponpulver kan ha måste positiva effekter på artros, just eftersom det hjälper dig att få en mer ökad rörlighet i dina leder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *